going going gone

Ibland när jag och Vinh gör fula miner åt varandra så kan han sjunka ihop och säga "Åh, jag önskar att jag också hade stora ögon". Det är så snällt. Så snällt just för mig, eftersom att när jag gick i första klass sa Markus Palmqvist som gick i nollan till mig att jag alltid såg trött ut, och det var därför den andra Ellen i hans klass var sötare än mig. Ellen var min vän, och satt där bredvid mig, och sa åt honom att gå. Jag satt tyst med mina försiktigt påtagna plattformsskor i kristallprytt mockaläder. Det var mitt andra par, eftersom jag växt ur de gamla men varit så fäst vid dem. Min mamma hade letat upp ett par större och gett dem till mig, och sagt att jag ju var så fin i dem.
 
Jag var sex år gammal och fick alltid frågan om det fanns någon jag gillade, för det gör man tydligen då, man är ett gulligt småbarn som håller hand med någon och kramas lite extra. Så jag trodde alltid det, att jag var tvungen att vara söt på det sättet. Men ingen stod någonsin bredvid mig. Det är fortfarande så. Och så hade jag en bästa vän som var mindre, smalare, nättare, gulligare och finare. Hela livet blev vi jämförda. Jag kunde inte vinna. Jag hade bara sneda tänder, tjocka kinder, smutsblont hår och stora myskläder. Ja, och trötta ögon.
 
Ett år senare fick jag glasögon, och då slutade jag väl se trött ut. Behövde inte kisa längre, men det visste jag inte att jag hade gjort då. Jag blev lång också. Fick sådana där armar som inte passar på kroppen. De gör fortfarande inte det. Men hon var alltid smalare, alltid lika lång, alltid sötare. Jag minns att hon stolt visade upp hur hennes glugg mellan framtänderna stängts av sig självt, och hur de där rundade piggarna på "spetsen" av framtänderna hade slipats ner. Mina var fortfarande långt isär och rundade, som kanterna på tecknade moln. De är fortfarande det.
 
När jag gick i sexan hade alla ett socialt liv, fast jag var bara tolv år och rädd. Jag blev ledsen så som man kanske inte får när man är i gränslandet mellan barn och tonåring, för vad visste jag egentligen om livet? Jag satt där med en stor, blå tofs som min mormor köpt till mig, och med skakiga händer hade jag tagit på en ljus, ljus, limegrön ögonskugga bakom glasögonen som definierade mig. De gör fortfarande det. För det enda folk såg var att jag hade glasögon, och jag gillade säkert skolan, och jag fjäskade säkert för lärarna, och jag älskade säkert att plugga.
 
Men jag kom hem och grät, och blev kräkfärdig varje morgon, och lärde mig hur man fejkar en förkylning på bästa möjliga sätt för att slippa allt, slippa vara den.
 
Jag behöver inte ha stora ögon nu. Jag behöver ha dem för tio år sedan när jag sitter i Landalaskolans matsal och mår dåligt för att jag har övertygat mamma att köpa dyra skor till mig som ingen ändå ser.

i done did it

33 dagar.

we are not just art

Jag ska få ett tusental människor att bli djupt förälskade i mig, sedan ska jag ingå i ett stadigt förhållande där jag alltid påpekar för andra som inte bryr sig att min pojkvän har hjälpt mig mest och kanske är det bara han som har hjälpt och han gör allt och ingen kan laga mig som han kan och ja det är väl snällt att ni andra försöker men sorry det blir aldrig som han och jag tänker inte notera att ni lagt ner så många timmar av er egen tid på mig eller har gråtit för mig eller att jag lett in er på spår när jag visste att ni var sårbara och sedan vägrat pratar mer om det och trots det försökt att hjälpa mig till er bästa förmåga fastän att jag totalignorerade er under fem konsekutiva månader för vet ni vad han är mitt allt och han betyder mest och ingen annan kan ens tänka tanken att jämföra sig
 
För det är det jag har fått ta i två år och han och många andra oskyldiga och naiva precis som jag en gång var ska fan få tillbaka det, ska få tillbaka allt och mer, och det är rättvist, så jävla rättvist

LOVE ME DO

Jag ser er allt, ni som är här och söker. Men det händer inget. Min senaste misär är sedan länge utflugen. Kom tillbaka i Januari om det är drama ni vill ha.
 
Skoja. Eller nä inte om det, men om att jag är pretto på det viset. Eller? (Älskar er som läser)(Tror jag)(Ni lär ju veta själva)
 
Alltså, nä, jag har inte tid med det här. Jag borde liksom. Plugga. Och skriva brev till utlandet. Och spela Jet Set Radio Future. Så nu går jag och gör det.
 

stockholm stockholm stad i världen

 
Ja, jag grinade på tåget hem.
 

RSS 2.0